ДПБ – Органи за управление на Публичния регистър

Picture1

Публичният регистър на психолозите в България

се администрира и публикува ежегодно от

Дружеството на психолозите в Република България

Дружеството на психолозите в България от 2005 г. е национален представителен член на Европейската федерация на психологическите асоциации (www.EFPA.eu), Световния съюз на психолозите (IUPsyS) и Международната асоциация по приложна психология (IAAP).  Дружеството администрира Публичния регистър на психолозите в Република България като съществена част от програмата си за превръщането на професията “психолог” в България в регулирана професия с високи стандарти съответстващи на европейските еталони и изисквания за добра професионална практика, качество, професионална мобилност и защита на потребителите.

От 1 януари 2011 г. професията психолог е вписана в Националния класификатор на професиите и длъжностите в Република България (МТСП) с професионален код 2634 в съответствие с Международната стандартна класификация на регулираните професии – International Standard Classification of Occupations (ICSO), 2008. Съгласно Правилника за управление на Европейския регистър на психолозите, вписването в Публичния регистър на психолозите в България е сред минималните изисквания за придобиване на EUROPSY Certificate of Psychology и вписване в Европейския регистър на психолозите.

От 1 януари 2013 г. Националния класификатор на професиите и длъжноститеизисква психолозите да бъдат регистрирани и представяни в следните професионални подгрупи с специфични професионални кодове: 2634-6001 – “психолог”; 2634-6002 – “клиничен психолог”; 2634-6003 – “училищен психолог” и 2634-6004 – “психолог-психотерапевт”.

Управителният съвет и Комисията по професионална етика на Дружеството на психолозите в България са определени от Общото събрание на членовете на Дружеството на психолозите да работят като оперативен орган по администрацията на Публичния регистър на психолозите в Република България съгласно приетия Правилник  за реда на вписване и управление на Публичния регистър на психолозите.

(Правилникът е приет на редовно заседание на Управителния съвет на Дружеството на психолозите на 26.02.2007 година/Протокол № 21 – 26.02.2007 година/ и e единодушно утвърден от Общото събрание на Дружеството на психолозите на 24.03.2007 г. и на 27.11.2010 г.)

office@psychology-bg.org      www.psychology-bg.org

Моля, запознайте се с Правилника на EuroPsy Certificate of Psychology

Picture1

В МОМЕНТА РАБОТИМ ПО АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТРАНИЦАТА!

ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО СЛЕД 20.02.2018 ГОДИНА!

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ВНИМАНИЕТО И ТОЛЕРАНТНОСТТА!

http://BPSMembers.wordpress.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s