Прекратяване на членството в ДПБ и заличаване от Публичния регистър

Picture1

Съгласно член 8 от Устава  на Дружеството на психолозите в България (ДПБ) редовното членство в ДПБ се прекратява при: напускане, с писмено предизвестие отправено до Управителния съвет на ДПБ в рамките на един месец; изключване; прекратяване на ДПБ; със смъртта или поставянето под пълно запрещение на физическото лице член; при отпадане.

Редовен член на ДПБ може да бъде изключен от него с решение на Общото събрание на ДПБ, когато: възпрепятства постигането на целите на ДПБ и нарушава Устава му, по предложение на Управителния съвет; нарушава Етичния кодекс, по предложение на Комисията по Професионална етика;

Отпадането на редовен член на ДПБ може да стане при системно неплащане на определения членски внос за повече от една година. Констатацията се установява от УС на ДПБ и се гласува от Общото събрание на ДПБ. Решенията за това се взимат с обикновено мнозинство от присъстващите на Общото събрание.

При прекратяване на редовното членство, изключване и отпадането на член на ДПБ, вписването му в Публичния регистър на психолозите в България се заличава и издадения му личен идентификационен код и сертификат за вписване се обявяват за невалидни.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s