Кандидатстване за членство в ДПБ и вписване в Публичния регистър

BPS Logo

Съгласно член 6 на Устава на Дружеството на психолозите в България(ДПБ), членството в ДПБ е само индивидуално. Членовете са редовни, асоциирани и почетни. Право на вписване в Публичния регистър на психолозите в България имат само редовните членове на ДПБ с внесен в срока определен от Устава на ДПБ годишен членски внос.

Редовни членове на ДПБ и регистрирани в Публичния регистър психолози могат да бъдат български и чуждестранни физически лица – дипломирани в акредитирани български и чуждестранни ВУЗ, предлагащи съвременни бакалавърски, магистърски и следдипломни програми и специализации – психолози, които участват в научно-изследователската, преподавателска и научно-приложна дейност в областта на психологията, приемат Устава на ДПБ и Кодекса за професионална етика на психолога и са съгласни да работят за постигане целите на ДПБ, заложени в Стратегическия план за дейността и развитието на организацията за текущата година.

Приемането на нови редовни членове на ДПБ се извършва въз основа на доброволно подадено и саморъчно подписано заявление от лицето-кандидат, придружено с декларация, че приема Устава и Етичния кодекс и доказателства (фотокопия от дипломи от ВУЗ и всички сертификати и свидетелства за придобита специалност и допълнителна квалификация в областта на психологията), че кандидатът отговаря на изискванията по Устав и съгласно Правилника за реда на вписване и управление на Публичния регистър на психолозите в България. 

Моля, разгледайте актуалния формуляр на Заявлението за кандидатстване за прием като редовен член.

Управителният съвет на ДПБ разглежда молбите за ново членство и представя своето решение за прием или отказ на следващото Общо събрание. Евентуален отказ може да бъде обжалван пред Общото събрание на ДПБ.

След  приемането на нов член на ДПБ и внасянето на годишния членски внос определен от Общото събрание на ДПБ за текущата година, той получава личен регистрационен код (BGRP No……) и Сертификат за членство и вписване в Публичния регистър на психолозите в България за текущата година. 

Ежегодно редовните членове на ДПБ – регистрирани психолози актуализират своето членство и регистрация в Публичния регистър като попълват заявление с актуална информация, внасят своя годишен членски внос и представят допълнителни доказателства за статуса, кариерното си развитие и новопридобитата квалификация и/или специализация в областта на научно-изследователската, преподавателската и научно-приложна дейност като психолози.

 BPS Logo

Моля, разгледайте и ориентирания към обществеността ДПБ-сайт:

http://BPSPublic.wordpress.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s