Актуален публичен регистър на психолозите в България – 2018

Picture1

Публичен регистър на психолозите в България – 2018

На 4 август 2018 година приключи заключителната годишна актуализация на Публичния регистър на психолозите в България за 2018 година. Регистърът е публикуван в официалната служебна страница на Публичния регистър на психолозите и в страницата на Дружеството на психолозите в България (ДПБ), в Информационния бюлетин и Фейсбук-страницата на ДПБ. Публичният регистър на психолозите в България се разпространява сред международните партньори на ДПБ, държавните институции, медиите и обществеността  в България. Публичният регистър на психолозите ще бъде официално публикуван и в Българско списание по психология, 2018(1-4).

Съгласно Устава на ДПБ и Правилника за администрация на Публичния регистър на психолозите в Република България крайният срок за следващата актуализация на членството в ДПБ и вписване в Публичния регистър на психолозите е 31.03.2019 г.

От 1 януари 2011 г. Националния класификатор на професиите и длъжностите изисква психолозите да бъдат регистрирани и представяни в следните професионални подгрупи с специфични професионални кодове: „ISCO-2634-6001-BGRP-No….“ – “психолог”; „ISCO-2634-6002-BGRP-No….“ – “клиничен психолог”; „ISCO-2634-6003-BGRP-No….“ – “училищен психолог” и „ISCO-2634-6004-BGRP-No….“ – “психолог-психотерапевт”. Това бе отразено за първи път в подробната версия на Публичния регистър на психолозите – 2011 г., на основата на представената от членовете на ДПБ документация за квалификацията, опита и правоспосбността им в тези сфери на професионална  дейност на психолозите.

Международните професионални асоциации, държавната, местната и съдебната администрация в България приемат Публичния регистър на психолозите в България, администриран от Дружеството на психолозите в България като основен механизъм за гарантиране на професионална отговорност и саморегулация на представителите на професията до приемането и влизането в сила на съвременно национално законодателство за регулация на професията психолог в България чрез Закон за съсловната организация и дейността на психолозите в Република България.

Свалете оттук своето копие от годишната актуализация на

 ПУБЛИЧНИЯТ РЕГИСТЪР НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ – 2018 г.

Picture1

office@psychology-bg.org    www.psychology-bg.org

Моля, запознайте се с изискванията на Европейската федерация на психологическите асоциации (EFPA) за сертификация на професионалната правоспособност на психолозите в Европа. Дружеството на психолозите в България оказва безплатна консултативно-методическа помощ на своите членове, които искат да представят пред EFPA своите кандидатури за сертификация по Европейските стандарти и вписване в Европейския регистър на психолозите: 

EuroPsy Certificate of Psychology

http://BPSMembers.wordpress.com

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s