Публичен регистър на психолозите в България – 2017

Picture1

Публичният регистър на психолозите в България – 2017

е актуализиран и публикуван на 21 юли 2017 г. в официалната служебна страница на членовете на Дружеството на психолозите в България (ДПБ),в Информационния бюлетин и Фейсбук-страницата на ДПБ. Публичният регистър на психолозите в България се разпространява сред международните партньори на ДПБ, държавните институции, медиите и обществеността  в България.

От 1 януари 2013 г. Националния класификатор на професиите и длъжностите изисква психолозите да бъдат регистрирани и представяни в следните професионални подгрупи с специфични професионални кодове: „ISCO-2634-6001-BGRP-No….“ – “психолог”; „ISCO-2634-6002-BGRP-No….“ – “клиничен психолог”; „ISCO-2634-6003-BGRP-No….“ – “училищен психолог” и „ISCO-2634-6004-BGRP-No….“ – “психолог-психотерапевт”. Това бе отразено за първи път в подробната версия на Публичния регистър на психолозите – 2015 г., на основата на представената от членовете на ДПБ документация за квалификацията, опита и правоспосбността им в тези сфери на професионална  дейност на психолозите.

Международните професионални асоциации, държавната, местната и съдебната администрация в България приемат Публичния регистър на психолозите в България като основен механизъм за професионална отговорност и саморегулация на професията до приемането и влизането в сила на съвременно национално законодателство за регулация на професията психолог в България чрез Закон за психологията и публичния регистър на психолозите в Република България.

Свалете оттук своето копие от

 ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ – 2017 г.

Picture1

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЧЛЕНСТВО В ДПБ -2018

Дружество на психолозите в Република България

office@psychology-bg.org    www.psychology-bg.org

Моля, запознайте се с изискванията на: 

EuroPsy Certificate of Psychology

http://BPSMembers.wordpress.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s